ALL-ON-4™

 

All on 4 je metoda koja se primjenjuje kod pacijenata koji nemaju previše vremena, odnosno kod onih čiji su zahtjevi svakodnevnog života vrlo visoki.

 

Ako ste tijekom godina iz nekog razloga izgubili jedan ili više zuba, na raspolaganju imate 2 mogućnosti- ugradnja zubnog mosta ili implantat

Pri donošenju odluke, svakako biste trebali imati na umu da je i najbolji zubni most samo privremeno rješenje, dok implantat trajno rješava problem nedostatka zuba. 


Što je zubni implantat? Implantat je umjetni zubni korijen izrađen od titana. Implantati su mnogo praktičniji od proteza, ništa se ne „klima“ i ne smeta, ugradnja više nije ni dug ni bolan postupak, a kvaliteta života je unaprijeđena. 

Kako se ugrađuju implantati? Implantati se danas ugrađuju prema najsuvremenijim terapijskim konceptima. Jedan od njih je i KeystoneEasyGuide, koji se temelji na digitalnom planiranju operacije, što tretman čini bržim i bezbolnijim. Pritom se primjenjuje Flapless tehnika ugradnje zubnih implantata, što ujedno znači da nema rezanja, oteklina, pa tako ni boli za pacijenta. 

Ima li razlike između ugradnje zubnog mosta i implantata, odnosno zašto je implantat bolje rješenje? Kod stavljanja mosta kako bi se nadomjestio jedan zub, moraju se izbrusiti dva susjedna zuba na koje se postavlja most. U početku je rezultat isti kao i kod ugradnje implantata, međutim zubna kost koja nije opterećena, odnosno na kojoj nema zuba, povlači se i atrofira. Zajedno sa zubnom kosti povlači se i zubno meso, pri čemu iznad zubnog mosta ostaje prazan prostor, a na susjednim zubima ogole zubni vratovi. U težim slučajevima dolazi i do puknuća zuba. Na taj način, zubni most postaje samo polovično rješenje. Zbog straha od bilo kakve operacije, ljudi se i dalje radije odlučuju za most, nego za implantat. Napretkom tehnologije, postavljanje implantata može biti potpuno bezbolno. 

  • Ortoimplant Facebook
  • Ortoimplant Instagram