top of page
subperiostalni-impl.jpg

SUBPERIOSTALNI

(individualizirani)

IMPLANTATI

Budućnost implantologije za sve pacijente s teškom atrofijom čeljusne kosti.

Upoznajte se sa SUBPERIOSTALNIM (individualiziranim) IMPLANTATIMA - najnaprednijom metodom vraćanja osmijeha!

Saznajte sve o metodi koja se svakodnevno izvodi u klinici ORTOIMPLANT DENTAL SPA u Zagrebu i prepustite brigu za svoj osmijeh implantologu i oralnom kirurgu svjetskog ugleda – dr. Zdenku Trampušu, DDS!

Što su SUBPERIOSTALNI (individualizirani) IMPLANTATI?

  • Odlična alternativa dugotrajnoj nadogradnji čeljusne kosti kod pacijenata s teškom atrofijom kosti u donjoj (ili gornjoj) čeljusti.

  • Jedan od najstarijih oblika dentalnih implantata, međutim, za razliku od samih početaka njihove ugradnje, ono što danas čini razliku jesu iznimna preciznost, digitalna dijagnostika (CBCT RTG) i 3D modeliranje.

  • U potpunosti individualizirani dentalni implantati koji se izrađuju za svakog pacijenta posebno, prema specifičnostima i zahtjevima anatomije njegove čeljusti.

  • Subperiostalne implantate odlikuje najveća moguća preciznost prilikom ugradnje budući da moderna dijagnostika i tehnologije izrade implantata to garantiraju.

„Prednost ugradnje subperiostalnih implantata jest ta što se liječenje svodi na samo jednu operaciju, a 3D isprintani implantati predstavljaju sigurno rješenje za rehabilitaciju teško atrofirane čeljusti pacijenata“

Dr. Zdenko Trampuš, DDS

Jesu li SUBPERIOSTALNI (individualizirani) IMPLANTATI rješenje za mene?

Ako su najnaprednije dijagnostičke metode (CBCT RTG uređaj) pokazale da imate tešku atrofiju kosti u donjoj (ili gornjoj) čeljusti, dr. Zdenko Trampuš, DDS bi vam mogao predložiti SUBPERIOSTALNE (individualizirane) IMPLANTATE kao najkvalitetnije i najodrživije rješenje za vas.

Naime, da bi se uspješno ugradili klasični (endosalni) implantati, pacijent mora imati dovoljan volumen kosti. Međutim, kod nekih osoba taj volumen nije adekvatan, a osobito kad se radi o donjoj čeljusti starijih pacijenata gdje se kost najteže regenerira konvencionalnim metodama.

Zašto pacijenti gube volumen kosti?

Radi se o fiziološkom procesu starenja i propadanja kosti. Zbog nedostatka zuba kost čeljusti se počinje povlačiti i polako nestajati i to je najčešći razlog zašto pacijentima nedostaje volumen kosti koji bi bio dovoljan za ugradnju klasičnog (endosalnog) implantata. Treba imati na umu i da nošenje klasične proteze, ali i gubitak prethodno ugrađenih implantata može djelovati na smanjenje volumena kosti.   

U takvim je slučajevima potrebno posegnuti za rješenjem koje će pružiti dovoljno podrške fiksnom protetskom radu u slučajevima kada je ostalo vrlo malo kosti ili je uopće nema.

Tko može dijagnosticirati gubitak kosti?

Samo detaljna dijagnostika i stručnjaci poput dr. Zdenka Trampuša, DDS imaju dovoljno iskustva i znanja da identificiraju razloge gubitka (atrofije) kosti budući da i neke sistemske bolesti mogu uzrokovati gubitak i nestajanje čeljusne kosti. Stoga je potrebno proći kompletnu dijagnostiku i pregled nakon kojeg ćete saznati sve o razlozima gubitka kosti, ali i rješenjima koja su najbolja za vas.

Postoji li neko drugo rješenje kod atrofije kosti?

Iako su u brojnim slučajevima uspješne, metode regeneracije kosti uključuju i određene rizike, poput infekcija i nekih drugih komplikacija. To će, naravno, povećati trajanje i cijenu same terapije pa kod pacijenata s teškom atrofijom kosti u donjoj čeljusti valja pronaći neko adekvatno i održivije rješenje. To su upravo SUBPERIOSTALNI (individualizirani) IMPLANTATI.

 

Ako već nedostaje kost, nije li klasična proteza dobro rješenje?

Nekad smo na raspolaganju, u slučaju nedostatka zuba, imali samo klasične proteze – djelomične ili potpune. Oni koji su ikada nosili proteze dobro znaju koliko proteza smanjuje kvalitetu života, a uz to – proteze žuljaju, stvaraju neugodu, a okus hrane se ne može osjetiti punim nepcem.

Iako je ovo rješenje financijski zahtjevnije, ipak je najbolje za naše pacijente tako da možemo reći da su samo rijetke sistemske bolesti i financijske mogućnosti prepreka ugradnji SUBPERIOSTALNIH (individualiziranih) IMPLANTATA.

 

Srećom, danas postoje implantati i implantološka rješenja poput metoda All-on-4, Zygoma All-on-4 kao i SUBPERIOSTALNI (individualizirani) IMPLANTATI.

Kako izgleda SUBPERIOSTALNI (individualizirani) IMPLANTAT?

Specifičnost SUBPERIOSTALNIH (individualiziranih) IMPLANTATA jest ta što se metalni okvir postavlja direktno na preostalu kost, ispod tkiva desni (ispod periosteuma - membrane koja pokriva površinu naših kostiju). Metalni se okvir postavlja direktno na tvrdu (kortikalnu) kost i na njemu se nalazi postolje s navojem koje nosi fiksnu protezu.

Što garantira preciznost izrade implantata?

Kako smo već napomenuli, ovi se implantati izrađuju za svakog pacijenta individualno i to na temelju zahtijeva anatomije njegove čeljusti.

Moderne dijagnostičke metode, poput CBCT RTG (kompjutorizirane tomografije konusne zrake) smanjuju izloženost zračenju više od 95 %, ali i prikazuju čeljust pacijenta u 3D obliku, što je od iznimne važnosti prilikom izrade ovih implantata. Digitalna revolucija omogućila je da se na temelju tako precizne dijagnostike izradi 3D subperiostalni implantat koji savršeno odgovara specifičnoj anatomiji čeljusti svakog pacijenta te da se, u što kraćem roku, pacijentu vrati njegov osmijeh.

Od čega su izrađeni SUBPERIOSTALNI (individualizirani) IMPLANTATI?

Od titana (Ti-6AI-4V), istog materijala od kojega su izrađeni i klasični implantati. Razlika je u tome što se ovi implantati 'printaju' i to zahvaljujući 3D tehnologiji i dizajnirani su individualizirano za svaku osobu. I upravo zbog toga savršeno pristaju svakoj čeljusti za koju su izrađeni. Ovako izrađeni implantati pokazuju iznimnu biokompatibilnost i jaku izdržljivost.

Je li cijeli tretman u potpunosti i individualiziran?

Apsolutno! Dr. Zdenko Trampuš i njegov tim brinu se za to da je tretman individualiziran do posljednjeg detalja i dva pacijenta, sa sličnim problemom, nikada neće imati isti plan liječenja. Kompletan plan liječenja objasnit će vam dr. Zdenko Trampuš, DDS i sve će biti pomno isplanirano prije same operacije tako da će vama preostati samo da se prepustite u sigurne ruke dr. Trampuša.

Radi li se o invazivnom zahvatu?

Ugradnja SUBPERIOSTALNIH (individualiziranih) IMPLANTATA predstavlja kompleksnu kiruršku proceduru koju je potrebno izvesti kako bi pacijenti s atrofičnom čeljusti mogli dobiti fiksno protetsko rješenje u najbržem mogućem roku. S napretkom tehnologije, uspješnost ove metode maksimalno se povećala tako da je postala jedna od najboljih i najuspješnijih metoda za liječenje teških atrofija kosti.

Što ako mi je neki drugi stomatolog rekao da nema nade?

„Uvijek ima nade“, poruka je dr. Zdenka Trampuša, DDS svim svojim pacijentima. Ma kako kompleksan vaš bio slučaj bio – uvijek ima nade. SUBPERIOSTALNI (individualizirani) IMPLANTATI danas su rješenje za sve one pacijente kojima je prije saopćeno da za njih nema rješenja. Naravno, o tome jeste li pogodan kandidat za njihovu ugradnju odlučit će, temeljem dijagnostike, dr. Zdenko Trampuš, DDS.

Kako izgleda dijagnostika?

Zahvaljujući najnaprednijim dijagnostičkim metodama, posebice novom CBCT RTG uređaju koji je dostupan u klinici Ortoimplant DENTAL SPA, dijagnostika omogućava evaluaciju preostale kosti i olakšava dr. Zdenku Trampušu, DDS izradu detaljnog plana liječenja. Osim ovog pregleda, kao i prvog pregleda kod dr. Zdenka Trampuša, DDS, moguće je da će doktor ordinirati još neke pretrage kako bi imao još bolji uvid u vaše opće zdravstveno stanje jer to značajno utječe na krajnji ishod. Sve će to omogućiti izradu detaljnog plana liječenja, izrađenog individualno za vas.

Kako izgleda operacija?

Cijelu operaciju ćete prespavati jer je Ortoimplant DENTAL SPA prva stomatološka klinika registrirana za anesteziologiju u Hrvatskoj. Iako se svi stomatološki zahvati ovdje izvode pod lokalnom anestezijom, ovako kompleksni zahvati uvijek se izvode uz specijalista anesteziologa, u dubokoj kirurškoj analgosedaciji.

 

A uz to - Ortoimplant DENTAL SPA koncept podrazumijeva stvaranje dobrog osjećaja kod pacijenata tijekom čitavog posjeta - od samog ambijenta i opuštajuće glazbe prilikom dolaska, pa sve do aromaterapije i opuštajuće limfne drenaže prije odlaska u ordinaciju. U tom smislu, prakticiranjem limfnih drenaža, biozona, terapijama kisikom – elementom s najsnažnijom moći iscjeljivanja te magnetnom terapijom torzionim poljima, postižemo iznimne rezultate u skraćivanju vremena oporavka i zadovoljstvu klijenata.

Hoće li mi ova operacija promijeniti život?

Naravno da hoće! I to nabolje jer ćete imati kvalitetu života kakvu ste imali sa svojim prirodnim zubima. Nakon zahvata, boravak u klinici traje 3-5 dana i uključuje postoperativnu skrb i popratne terapije. U mnogim slučajevima, fiksno rješenje će vam biti dostavljeno u vrlo kratkom roku i omogućit će vam potpuno nesmetano obavljanje svih aktivnosti.

Valja imati na umu da se radi o vrlo zahtjevnoj metodu koju mogu izvoditi isključivo iskusni dentalni kirurzi koji prate najmodernija tehnološka rješenja, poput dr. Trampuša, DDS.

 

Učinkovitost metode je 93 %!

Hoću li moći koristiti ove implantate kao i svoje prirodne zube?

Naravno! Moći ćete njima normalno žvakati, jesti omiljenu hranu, voće, povrće, meso, kekse, kruh… sve ono što volite jesti! Moći ćete se široko smijati i maksimalno uživati u društvu i životu.

Jedina mana može biti što ćete se možda zapitati zašto se niste prije odlučili na ovaj zahvat.

Naša je misija vraćanje vašeg osmijeha!

Zadovoljstvo naših pacijenata je 100 %-tno, a o tome svjedoče brojni zadovoljni pacijenti koji su nam dali svoje povjerenje. Svi pacijenti kojima su ugrađeni SUBPERIOSTALNI (individualizirani) IMPLANTATI svjedoče o tome kako im se znatno poboljšala kvaliteta života, kako napokon mogu konzumirati hranu bez straha i neugode koju ponekad donose proteze te da su sada puno zadovoljniji u društvenim kontaktima.

Uostalom, o zadovoljstvu naših pacijenata najbolje svjedoče njihovi zadovoljni osmjesi!

Naručite se stoga na prvi besplatan stomatološki pregled, saznajte kako izgleda individualizirano boutique stomatološko iskustvo i prepustite se u ruke dr. Zdenku Trampušu, DDS; koji će za vas pronaći najbolje rješenje.

Očekujemo vas!

Ortoimplant DENTAL SPA

bottom of page