top of page
aesthetic.jpg

Estetska dentalna medicina

Osmijeh je jedna od prvih stvari koju će ljudi na vama primijetiti. Lijep osmijeh pozitivno utječe na vaše samopouzdanje i otvorenost prema drugima. Mi u Ortoimplantu Dental SPA pomoću najsuvremenijih metoda i materijala otklanjamo i najmanje nesavršenosti.

 

„Često se nepravedno smatra kozmetičkim zahvatom u ustima. Ona je, naime, mnogo više“, kaže dr. Zdenko Trampuš, DDS. 

Estetska stomatologija je umjetnost čiji je konačni cilj prirodna harmonija žvačnog sustava, zubi i zubnog mesa, a kako bi se na najvišoj medicinskoj razini sve to postiglo, stomatolozi se moraju stalno usavršavati.

Estetska stomatologija uključuje:

  • Keramičke ljuskice:

Ljuskice su fiksni protetski nadomjestak koji se stavlja samo na prirodne zube i služi estetskoj korekciji zuba kad su prisutne neke od sljedećih indikacija: promjene boje zuba, mali, kratki ili jako razmaknuti zubi.

 

  • Bezmetalne krunice:

Zubne krunice mogu se stavljati na prirodne zube i na zubne implantate. Krunice se fiksiraju cementiranjem na prirodne zube, a na implantate se mogu fiksirati i zavrtanjem.

 

  • Estetske ispune tako zvane “bijele plombe”

 

  • Izbjeljivanje zubi:

Prirodno starenje organizma u kombinaciji sa stilom života može obojiti i potamniti vaše zube. Postoje mnogi proizvodi za izbjeljivanje zubi, koji mogu imati dugotrajan učinak, ali su često agresivni za zube i zubno tkivo, zbog čega savjetujemo samo profesionalne metode.

 

  • Čišćenje i poliranje zubi

 

  • Plastičnu kirurgiju desni - gingivoplastiku

  • Terapija laserom

  • Aplikaciju zubnog nakita

Specijalisti za estetsku stomatologiju

Danas bi svatko želio lijepe plombe ili krunice u boji zuba. No oni koji se obrate specijalistima za estetsku stomatologiju žele više. Žele estetiku i savršenstvo, visokovrijedna i dugotrajna rješenja na najvišoj razini stomatologije.

 

„Taj zahtjev od nas traži stručnu kompetenciju, urođeno umijeće i osjećaj, ali i mnogo iskustva, utrošenog vremena i prije svega neprekidno daljnje usavršavanje“, objašnjava dr. Zdenko Trampuš. To se odnosi na analizu, savjetovanja o profilaksi, uljepšavanje zubnog mesa i ugradnju implantata te na visokovrijedne, potpuno prirodne rekonstrukcije, kao što su krune, keramičke ljuskice ili lijevane plombe (inlay). „Rezultat je blistav osmijeh koji jamči novu kvalitetu života“, kaže dr. Zdenko Trampuš. Za sve teške probleme, kao primjerice dugačke zubne vratove, vidljive rubove kruna ili krvarenje zubnog mesa i promjene boje zuba danas postoje optimalna rješenja. „Nadograđena supstancija zuba izgleda, a tako i funkcionira, kao da je riječ o neoštećenoj vlastitoj, a to je upravo ono što čini estetiku“, dodaje dr. Zdenko Trampuš.


Da bi se postiglo njezino savršenstvo, jedna od najvažnijih pretpostavki jest suradnja s izvrsnim zubnim tehničarima. Zubni tehničari zaposleni u laboratoriju Ortoimplant Dental SPA poznati su kao vrhunski dizajneri zubne tehnike, stalno su na licu mjesta i aktivno se uključuju već u fazi planiranja. Oni i sami razgovaraju s pacijentima o njihovim željama te mogućim rješenjima. Nakon toga stvaraju se oblik, boja i struktura gornje površine zuba, prije nego što se u mnogobrojnim pojedinačnim koracima zgotovi novi zub i završno cementira u ustima.

bottom of page