top of page
prosthetics.jpg

Protetika

Nedostatak jednog ili više zuba nije samo estetski problem nego on dugoročno može utjecati i na vaše zdravlje.

 

Osim nadoknađivanja zuba koji nedostaje, protetski se može rješavati i velik broj blagih i umjerenih nesavršenosti zuba kao što su boja, oblik i položaj.

Protetika u Ortoimplant Dental SPA uključuje:

  • ljuskice, krunice i mostove (metal – keramičke, cirkonske ili pune keramičke)

  • krunice, mostove i proteze na zubnim implantatima

  • skeletirane, potpune i djelomične proteze

Kako kvalitetno jesti i poboljšati kvalitetu života nakod izgubljenog zuba?

Sigurno ste razmišljali o tome da želite kvalitetno jesti i zagristi hranu po želji bez obzira na nedostatak zuba ili nošenje proteze. Kako biste to postigli, savjetujemo vam implantate ili inovativnu all-on-four metodu kojom ćete se zauvijek riješiti proteza. Evo i zašto.

Prednost je zubnih implantata u tome što ćete u svakom slučaju sačuvati bolji izgled jer se visina kosti smanjuje s gubitkom zuba, a zubni implantat taj proces može spriječiti. Možete jesti što god želite, posebice sada kad svi volimo pojesti više nego inače. Ugradnjom implantata na mjesto gdje vam nedostaje zub sačuvat ćemo vaše zdrave zube od brušenja jer da bi se premostila praznina nastala gubitkom zuba, potrebno je izbrusiti dva susjedna zuba. Takav način zatvaranja praznog prostora nije nimalo praktičan jer s vremenom se kost povlači, povlačeći i zubno meso, što iziskuje korekcije na protetskom radu. Kad imate zubni implantat, osigurali ste si rješenje za cijeli život, zato pacijentima uvijek iskreno preporučujemo implantate jer smatramo da su oni dobra investicija u zdravlje.

 

Nekoliko je indikacija kada je najbolje ugraditi implantat:

  • kada nedostaje jedan zub,

  • više njih ili

  • kada je čeljust bezuba.


Ako je vaš problem bezuba čeljust, preporučili bismo vam inovativnu metodu All-on-4, pri čemu potpune proteze zamjenjujemo u samo nekoliko sati fiksnim radom na četiri implantata. Agonija s protezom i njezinim stavljanjem u čašu time zauvijek prestaje.

Nakon dijagnostičke obrade i utvrđene indikacije za All-on-4 dogovara se termin za ugradnju zubnih implantata i postavljanje privremenog zubnog niza. U zubotehničkom laboratoriju prema uzetim otiscima pripremaju se privremeni zubi te se na dan operacije prilagođuju u ustima ako je potrebno. Nakon osam tjedana uzima se otisak za izradu trajnih zubi i u idućem razdoblju od sedam do deset dana dobivate svoje trajne zube. Mi volimo reći – vaše treće zube! Oblik i zubni niz uvijek prilagođujemo liniji osmijeha i lica, ne izrađujemo ih prema kalupu.

 

Zubni implantat je titanski vijak koji se ugrađuje u kost i zamjenjuje korijen zuba. Potpuno je biokompatibilan i vrlo su rijetki slučajevi kada dolazi do odbacivanja implantata. Svi mogu biti kandidati za implantate, naravno ako postoji indikacija za njihovu ugradnju. Dobna granica ne postoji i ne možete nikako biti prestari za takav zahvat, samo je bitno da ste zdravi. Žvakanje je jednako kao i s vlastitim zubima. Postupak ugradnje uvijek se izvodi pod lokanom anestezijom i potpuno je bezbolan, postoperativne traume su minimalne ili ih nema, što je individualno i razlikuje se od čovjeka do čovjeka. Da bi terapija implantatima bila uspješna, potrebna je maksimalna suradnja liječnika i vas kao pacijenta, a to podrazumijeva redovite kontrole. U svakom slučaju preporučujemo redovitu higijenu, i to pojačanu.

bottom of page