top of page
sedation.jpg

Sedacija - sanjajte na zubarskom stolcu

Zaboravite na bol, odspavajte tijekom zahvata na zubarskom stolcu i probudite se s novim zubima.

 

Za mnoge je posjet stomatologu neugodna obveza koju treba pod svaku cijenu izbjeći.

 

Međutim, u klinici Ortoimplant Dental SPA to zaista može biti ugodno iskustvo lišeno bilo kakve neugode ili pomisli na strah i bol.

Kontaktirajte nas

PORUKA JE POSLANA

Jedinstveni koncept Ortoimplant Dental SPA spaja vrhunsku stomatološku uslugu i spa-terapije, bez boli i nelagode, koji vam zahvaljujući revolucionarnim metodama rješavanja bezubosti All-on-4 i Zygoma All-on-4 u rekordnom roku vraća prekrasan osmijeh. A kao prva klinika registrirana za anesteziologiju, otišli smo i korak dalje – od sada možete zaboraviti na bol, odspavati na zubarskom stolcu i probuditi se s novim zubima.

Bez boli, bez straha

 

Iako se stomatološki zahvati uvijek učine u lokalnoj anesteziji, pacijentima je prema indikacijama i želji dostupna i sedacija. Sedacija je stanje smanjene svjesnosti koje se postiže davanjem određenih lijekova koji djeluju na središnji živčani sustav, u potpunosti pod kontrolom anesteziologa. Primjenjuje se pri većim i težim stomatološkim zahvatima koji traju dulje od dvadeset minuta, najčešće kad je riječ o radikalnijim i bolnijim zahvatima, a posebno implantološkim i drugim kirurškim zahvatima kod kojih pacijent treba biti miran. Postupak se posebno preporučuje u pacijenata koji pokazuju izrazit strah od stomatoloških zahvata, čak i ako je prisutan u manjoj mjeri. Primjenom sedacije ostvaruje se veća sigurnost i udobnost pacijenta, smanjuje se broj posjeta stomatologu, a stomatološkom timu omogućena je učinkovitija realizacija zahvata uz viši stupanj kvalitete.

Sigurnost na prvome mjestu

 

Minimalna sedacija podrazumijeva minimalno smanjenu razinu svijesti izazvanu lijekovima koji ne utječu na pacijentovu sposobnost neovisnog i svjesnog disanja. Zadržan je normalan osjet dodira i mogućnost razgovora tijekom zahvata. Moguće su smetnje ravnoteže, a rad srca i pluća se ne remeti. Nema neželjenoga gubitka svijesti, a osjećaj pospanosti nestaje vrlo brzo, dvadesetak minuta nakon zahvata. Umjerena sedacija primjenjuje se pri težim i dugotrajnijim zahvatima. Lijekovima koji se daju intravenskim putem mijenja se razina svijesti. Pacijent je u stanju pospanosti, teže razgovara, ali odgovara na verbalne i taktilne poruke stomatologa i pritom ne osjeća paniku ni strah. Samostalno diše te je održana normalna funkcija srca.

 

Ne mora se sjećati zahvata i nema neugodan osjećaj posjeta stomatologu. Prije samoga stomatološkog zahvata nužno je da pacijent koji želi zahvat uz primjenu sedacije popuni upitnik kojim se utvrđuje njegovo zdravstveno stanje. Ako pacijent zadovoljava sve potrebne kriterije, omogućuje mu se primjena sedacije. Svojim potpisom pacijent potvrđuje da pristaje na stomatološki zahvat i primjenu sedacije tijekom zahvata. Nakon zahvata pacijent ostaje u stomatološkoj klinici dvadesetak minuta i obvezan je imati pratnju pri izlasku.

bottom of page