PRIMJERI
STOMATOLOŠKIH
TRETMANA

1/2

All-on-4™

Pacijent se javlja u ordinaciju sa vrlo lošim stanjem u gornjoj čeljusti. Preostala 4 zuba nisu imala dugorocnu povoljnu prognozu, te su nakon učinjenog funkcijsko-dijagnostičkog pregleda i otiskivanja zatečenog stanja, te izrađenog plana i prototipa terapije uklonjeni.

 

Pacijentu je prethodno pripremljen prototip (privremeno protetsko rjesenje) All-on-4, te isti dan odmah po vadjenju 4 zuba i operativnoj ugradnji 4 implantata, isti ugradili u usnu suplinu te stavili u funkciju zvakanja hrane. Nakon 8 tjedana uzeti su otisci, a nakon probe titanske podkonstrukcije pristupa se izradi trajnog rada. Pacijent je saniran u pet dolazaka unutar 8 tjedana.

Estetska rekonstrukcija kompozitom

Pacijentica se javlja s molbom da joj uljepšamo postojeće stanje, a da se pritom ne izbruse zubi u potpunosti, vec samo minimalno neophodno. Dakle minimalno-invazivnim pristupom problemu. Nakon dijagnostičke obrade i estetske analize te izrade plana terapije, sa pacijenticom se dogovara izbjeljivanje te estetska rekonstrukcija fronte u kompozitu. Na taj način ispravio se estetski problem u samo tri posjete, a zubi su minimalno bruseni.

1/2
1/2

GINGIVEKTOMIJA

Pacijentica se javlja u ordinaciju te izrazava želju za potpunom protetskom rekonstrukcijom. S obzirom na jako izraženu i estetski neprihvatljivu gingivu, novim laserom KaVo key 3+ uklonili smo višak. Prvobitno stanje dovedeno je u estetski prihvatljivo bez rezanja i šivanja te bez upotrebe anestezije.

 

Nakon samo 10h gingiva je bez traume i priprema za daljnje protetske zahvate mogla je teći nesmetano. Zahvat GINGIVEKTOMIJE se obavlja u jednom posjetu, a post operativni period je samo 10h.

PROTETSKO-ESTETSKA SANACIJA

Pacijent se javlja u ordinaciju sa narušenom estetikom prednjih zubi. Nakon dijagnostičke obrade dogovorena je minimalno invazivna protetska rekonstrukcija estetskim ljuskicama (Veneers).

 

Samo 30% površine zuba je izbrušeno, te je na ovaj način minimalno invazivno riješen problem estetike. Pacijent je saniran u 5 dana.

1/2
  • Ortoimplant Facebook
  • Ortoimplant Instagram